Historie

Balslev festivalens historie og ideen bag.

Ideen til en Balslev festival blev født ved årsskiftet mellem 2000 og 2001, hvor tanken var at lave en festival, der rent økonomisk bare kunne løbe rundt i sig selv. Hvad, der umiddelbart virkede som en skør ide, blev til virkelighed, og blev i 2010 afholdt for 10. år i træk.

Det første år var festivalen ved at blive skyllet væk i regn og blæst, men de 100 fremmødte søgte ly i det store telt på sportspladsen, og lastbilen, der blev anvendt til scene, blev bakket hen foran åbningen i teltet, så alle fik en god dag alligevel. Der skulle altså mere til at skylle denne gode idé væk. Efter denne våde opstart blev arrangørerne hurtigt enige om, at de var få, de var små, men de var fandeme rå, og grobunden var derfor lagt for fremtidens festivaler i Balslev.

Siden da er det kun gået fremad og arrangementet har udviklet sig til en festlig dag med mange besøgende, Balslev Ny Scene og Balslev Ny Teltscene med proffesionelt lys og lyd og et alsidigt program med dygtige bands.

For at forene ideen om en festival, der bare løber rundt med de gode intentioner om lave priser og en festival for hele familien, kræver det en masse “gode venner” og frivilligt arbejde. Der er således omkring 60-70 frivillige hjælpere foruden de aktive arrangører. Samtidigt har Balslev Festival en lang række sponsorer og glade givere.

Formand Morten Vingaard, som er idemanden bag Balslev Festival og PR-ansvarlig Jesper Dam Buch, valgte at træde ud af bestyrelsen i 2010 efter 10 års tro tjeneste. Begge har været med til at starte Balslev Festival op for 10 år siden. To kendte ansigter i Balslev, Gitte Kyhe og Jakob Nordtorp har nu fyldt hullerne ud. Begge har været med som meget aktive hjælpere ved Balslev Festivalen i mange år – både før, under og efter festivalen, så de ved hvad de går ind til, hvilket betyder at bestyrelsen har fuld styrke med det samme.

Søren Kock vores trofaste bestyrelses medlem, musik booker, plads koordinator med meget meget mere valgte efter festivallen 2014 at takke af. Søren var med til at starte Balslev Festival og har igennem 14 år lagt utallige timer for at udvikle festivallen til det den er i dag.
Søren Kock blev officielt meldt ud ved general forsamlingen 14.06.2015.

Rocklandfyn arrangementer

Rocklandfyn.dk har foreløbig afholdt følgende arrangementer:

15 gange Balslevfestival / 2001 – 2015

Nixpille technofest i 2004

Støt Asien koncert i 2005

Rema Rock i 2006

Tournesol koncert i Balslev forsamlingshus 2014 og 2015

Smukke Møller koncert i Balslev forsamlingshus 2014

Nixpille technofesten var en skør idé som pludselig blev en realitet. Tanken var at afholde en fest for de unge mennesker uden alkohol og evt. stoffer. Fokus var rettet mod technodansen og dens glæde. I samarbejde med danseinstituttet Campaia i Odense, som stillede med 16 semiprofessionelle technodansere for at lave opvisning, blev festen en kæmpe succes.

Udover Campaia var Speedbusters og Ejby Ungdomsråd med til at arrangere denne fest.

Da den frygtelige Tsunami d. 26. dec. 2004 rullede ind over de mange hjælpeløse mennesker i Asien, tog arrangørerne en hurtig beslutning om at hjælpe. Inden for 48 timer var 3 bands, hal, plakater og vores lokale præst Jens Rohtmann på plads og en super koncertaften var i hus. Rigtig mange støttede op om dette arrangement som betød at et 2-cifret tusindbeløb kunne sendes til Asien via Folkekirkens Nødhjælp.

Sammen med “Bent Rema” fra Rema 1000 i Ejby blev der d. 26. august 2006 afholdt REMA ROCK. Et fantastisk samarbejde med Bent Maj, betød at Balslev Ny Scene blev indtaget af Peter Viskinde, Maria Viskonti, The Amaranths og Elvision. En perfekt koncert sluttede 2006-sæsonen af.

Tak til dig Bent !

I 2004 modtog Rocklandfyn.dk Ejby kommunes Solsikkepris. Solsikkeprisen var indstillet af en anonym person, som syntes Balslevfestivalen skulle have et lille skulderklap pga. det positive tiltag for lokalområdet. På billedet ses Jesper Buch, Thomas Davidsen, Morten Vingaard og Søren Kock.

Tak til den anonyme !

Vel mødt i Rocklandfyn !

Musikfestival for alle